lauantai 17. marraskuuta 2007

Taimiviljelyä

Kevät 2006 oli ensimmäinen keväämme uudessa talossa. Olimme intoa täynnä kokeilla taimiviljelyä ja hankimme internetin kautta kesäkukkien siemeniä. Kylvötyöt aloitimme jo helmikuun lopulla Jälkeenpäin voi sanoa, että vähän liian aikaisin. TAimia oli pakko koulua jo huhtikuussa ja purkit eivät tahtoneet mahtua mihinkään.

KAsvualustana käytimme istutusmultaa. KAsvatuspaikka oli olohuoneen ikkunalla. Isot ikkunat avautuvat etelään päin. VAikka esikasvatuspaikka oli normaalin huoneen lämpöinen, hyvin taimet itivät ja kasvoivat.

Kylvimme erilaisia salvioita, astereita, leijonankitoja, heliotrooppia, verbenoita ja ruusuliisoja. Toukokuussa kylvimme vielä orvokkejaja nukenkauluksia.

Kasvatusastioina käytimme kaupasta hankittuja kasvatusaltaita, joissa oli muoviset, läpinäkyvät kannet. Käytimme altaita turveruukkujen alustoina, myös kansia.

Alla olevassa kuvassa näkyy "taimikasvattamomme". Ahdasta oli, mutta siementen itämistä ja taimien kasvua saattoi ihmetellä päivittäin.

Salvian taimia koulittuna omiin ruukkuihinsa.


Pelargonin pistokkaita Säilytämme muutaman pelargonin talven yli vinttikamarin ikkunalla ja keväällä saamme emokasveista riittävän määrän pistokkaita parvekeruukkuja varten. PElargonit ovat säilyneet kohtalaisesti +20-23 asteessa, kun niillä on ollut kasvilamppu.

Ei kommentteja: