lauantai 17. marraskuuta 2007

Alussa maa oli autio ja tyhjä...

Vaikka olimme jo muuttaneet omaan kotiin, pihamme oli vielä pitkään rakennustyömaa. Varastoimme pihallamme puutavaraa ja muita tarvikkeita, joita tarvitsimme puuvaraston ja autotallin rakentamiseen. Puutarhan perustaminen sai odottaa. Seuraavat kuvat kertovat tilanteen kesällä 2006: puutarha oli "autio ja tyhjä" tai paremminkin rakennustarvikkeiden peitossa.

Alla on näkymä talon parvekkeelta pihan läntiseen takanurkkaan, jossa on valmistumassa puuvaja/aitta -rakennus.


Tässä on näkymä takapihallemme. Tumma multakasa on naapurin. Meidän heinittynyt multakasa näkyy kuvan oikeassa laidassa. Maalipöntössä odottaa istuttamista raparperi. Muissa ruukuissa odottelee siemenistä kasvatettuja tyrnin taimia.


Näkymä talon länsipuolelta. Puuvarasto on rakenteilla. Vihreä peltihökkeli on rakennusaikainen varasto, jossa säilytettiin koneita ja työvaatteita. VArasto oli aluksi ainoa suoja sateella. Se toimi taukotilana, eväiden säilytyspaikkana ja siellä oli myös WC. Varasto oli talon rakennusaikana erittäin tarpeellinen aina siihen saakka, kunnes saimme ulkovarastotilaa riittävästi ja saatoimme siirtää rakennustavaroita niihin.

Olohuoneen ikkunoiden edessä on rakennusrimoista tehty kasvihuone. KAsvatimme siinä keväällä 2006 kesäkukan taimia.


Takapihaa... Tähän tulee joskus iso teranssi ja pergola.. Oli mukava suunnitella ja unelmoida. Unelmat auttoivat työntäyteisinä päivinä eteenpäin. Näimme jo silmissämme pergolan, jossa nauttisimme hyvästä ruuasta ystävien kanssa kukkien ja vihreyden ympäröiminä...


Talon itäpääty.. Tänne keräsimme tontilta kiviä. Ne olivat meille tärkeitä aarteita, joita kuljetimme useita kertoja eri paikkaan rakennusvaiheiden aikana. Käytimme kiviä piharakentamisessa kukkapenkeissä luomaan luonnonmukaista tunnelmaa ja suunnitteilla on vesiaihe, jonka ympärille kiviä on myös tarkoitus käyttää. Itse kerättynä kivet eivät maksaneet mitään.


Etupihan itänurkka. Rikkaruohoja ja tontin alkuperäistä kasvillisuutta (pajuja, heinää). Tontti on ollut kauan sitten järvenpohjaa, sitten metsää, sitten viljelytä peltoa ja viimeksi metsittynyttä peltoa...


Etupiha. Sinisen auton taakse rakennettiin autotalli. Tässä kuvassa sitä ei vielä ole. Autotallin rakensimme talvella 2006.

Ei kommentteja: