lauantai 17. marraskuuta 2007

Ensimmäinen kasvihuone

Jonkinlainen kasvihuone oli ihan pakko saada, koska kesäkukan taimet eivät sopineet keväällä koulimisen jälkeen enää sisälle ikkunoille. Teimme rakennustyömaaltamme jääneistä rimoista ja rakennusmuovista noin 2x3 metrin kokoisen kasvihuoneen ja hankimme sinne pienen sähkölämmittimen.

Siirsimme kesäkukan taimet kasvihuoneeseen vappuna (olemme III-vyöhykkeellä). Hyvin menestyivät siellä. Alla olevassa kuvassa kasvihuoneesta on jo viety ulos suurinosa kukista. Jäljellä on vielä joitakin "jämiä" ja muutama tomaatintaimi.


Tässä kesäkukat odottavat loppusijoituspaikkaansa. Kesällä 2006 kesäkukat istutettiin pääasiassa ruukkuihin, sillä piha oli vielä rakennustyömaana. Multaa ei pihaan oltu vielä levitetty.

KAsvihuone siirrettiin talon vierestä myöhemmin hyötypuutarhaan. KAsvihuone ei ole kaunis, mutta toimi hyvin. Talveksi olemme kiinnittäneet niiteillä katolle katon aluskatemuovia, jotta lumi ei riko kattoa painollaan. Näin kasvihuone on kestänyt jo yhden talven. Keväällä 2007 kasvihuoneessa kasvatettiin satoja kesäkukan taimia ja kesällä kasvihuoneessa kasvoi tomaatteja, kurkkuja, basilikaa ja viiniköynnös.

Yksi vika kasvihuoneessa on: kun se on pieni, se lämpenee kuumalla ilmalla liikaa. Takapäädyn yläosassa näkyvä kolmiomainen tuuletusaukko oven lisäksi ei ollut riittävä, joten teimme katosta avautuvan saranoimalla katon toisen sivun. Se on auttanut vähän tuuletusongelmaan.

Mutta parempi kasvihuoneemme on, kuin jos sitä ei olisi. Se ei maksanut mitään ja on tuonut meille paljon iloa.



Ei kommentteja: